5 typiska misstag när du väljer webbhosting

cloud-3406627_1920

En webbhost erbjuder andra privatpersoner eller företag att använda en del av dess serverutrymme för att lägga upp information och data online. Precis som det mesta inom webbutveckling har antalet webbhostingföretag vuxit enormt den senaste tiden och som kund står du inför ett tämligen klurigt val. Många alternativ är fördelsaktiga på flera plan eftersom du både kan jämföra priser, paket och villkor, men det stora antalet webbhosts på marknaden kan också kännas förvirrande.

Det finns många anledningar att skaffa IT-support till ditt företag. Ett tips på vägen är att hålla dig ifrån de här klassiska misstagen när du gör ditt val av webbhost.

  1. Att inte läsa omdömen innan

Det är tryggt att gå på det alternativ du blir rekommenderad av någon i din omgivning när det kommer till webbhosting, men faktum är att du även bör kika på andras omdömen om webbhosten. Konkurrensen är stenhård mellan webbhostingföretagen, vilket innebär att du som kund ofta blir presenterad rena rama lyxpaket som vid en blott anblick inte tycks ha någon nackdel. Det är ett klassiskt misstag att inte analysera ett erbjudande genom att läsa om andra kunders upplevelser.

  1. När den billiga prislappen gör dig blind

Att hitta ett riktigt billigt alternativ för webbhosting är inte alls omöjligt, tvärtom finns det mängder av aktörer som erbjuder rena rama reapaket. Tyvärr är majoriteten av dessa riktigt oseriösa och det kommer i de flesta fall bara leda till problem i framtiden. Ett bra exempel är avsaknaden på kompetent IT support eller online backup för att hjälpa dig som kund när problem uppstår. Du betalar väldigt lite, men det innebär samtidigt att du får lika lite tillbaka.

  1. Den svenska marknaden glöms bort

Många kunder gör misstaget att inte kika på alternativ som finns i den närmsta omgivningen. Idag är det enkelt att skaffa dig säkra hostingtjänster i Stockholm, men även på andra mindre orter. Svenska webbhosttjänster håller hög kvalitet!

  1. Man utgår inte från den egna verksamheten

Som inledningsvis nämnt är antalet webbhosts enormt, vilket lätt kan leda till förvirring när det kommer till att välja rätt aktör. Ett vanligt misstag är att du glömmer bort att utgå från den egna verksamheten, vilket kan resultera i att en investerad webbhost i slutändan inte kan uppfylla dina behov.

  1. Att skilja på webbhosting och IT-drift

En integrerad lösning för den generella IT driften i ett företag är det mest kostnadseffektiva. Dagens webbhosts av lite större mått erbjuder smidiga lösningar för att erbjuda kunder IT drift i den grad som behövs. Låter du skilja allt för mycket på ett företags IT-mässiga avdelningar kan verksamheten lätt tappa i effektivitet.

Webbutveckling är ett spännande ämne som ständigt imponerar med ny revolutionerande teknik som tar mänskligheten till ännu högre innovationshöjder. Webbhostandet har gått från att erbjuda endast en simpel servertjänst till att som idag leverar omfattande IT-lösningar och framtiden kommer garanterat innehålla mängder av intressanta inslag!

blogstats trackingpixel

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>